Vooraankondiging: Afsluitingen afrit A2 bij Hotel Vianen vanaf 14 maart

6-3-2011  | 

In verband met werkzaamheden aan het kruispunt bij hotel Vianen zal de afrit, komende vanuit Utrecht, vanaf 14 maart drie weken lang ´s nachts worden afgesloten. Op zaterdag 12 en zaterdag 19 maart is de afrit ook overdag afgesloten.Het verkeer wordt omgeleid. Een en ander is nog onder voorbehoud. Rijkswaterstaat is gedurende deze drie weken met de A2 bezig waardoor de afrit niet elke nacht afgesloten kan worden.

Waarom deze werkzaamheden?

De werkzaamheden aan het kruispunt zijn nodig omdat de kruisingen aan weerszijden van de A2 niet meer voldoende capaciteit hebben om in de spits al het verkeer te verwerken. Het gevolg hiervan is dat elke ochtend en middag de afrit Vianen vaststaat. Ook de westelijke parallelweg staat elke middag vol met verkeer. Ook het fietsverkeer ondervindt door de lange wachttijden hier last van.

Door steun van het Bestuur Regio Utrecht en Rijkswaterstaat is het mogelijk om deze kruising aan te passen.

Wat gaan we doen?

In de nachten dat de afrit afgesloten is, wordt de afrit verbreed. Om deze verbreding te realiseren is het nodig een stuk damwand te slaan. Hiermee wordt in de nacht van 14 maart gestart en dat duurt ongeveer 1 week. In de twee weken daarna wordt het grondwerk uitgevoerd en de verbreding geasfalteerd.

Na de werkzaamheden zijn de overige aansluitingen op de kruising aan de beurt. Ook wordt de verkeersregelinstallatie vernieuwd. De oude installatie wordt vervangen door een installatie met LED-verlichting. Dit zorgt in de toekomst voor een besparing in verbruik en onderhoud. Ook voorzien we de openbare verlichting van energiezuinige lampen.

Planning

De planning is sterk afhankelijk van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de A2. De inschatting is nu dat de werkzaamheden aan de afrit in totaal drie weken duren. De werkzaamheden aan de overige aansluitingen op de kruising zorgen enkele maanden voor overlast. We hopen de werkzaamheden voor juli dit jaar af te ronden.

Exacte data en tijden

Omdat de exacte planning afhankelijk is van de werkzaamheden aan de A2 leest u volgende week in deze krant en op de website www.vianen.nl meer informatie over de exacte data en tijden van de afsluitingen. Houd deze krant en de websitewww.vianen.nl dus goed in de gaten.

 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
terug naar vorige scherm